Slovenska vlada odobrila 134,3 mil. eura SŽ-u

Bez autora
Apr 10 2011

Slovenska vlada tamošnjim će Željeznicama (SŽ) u sljedećih pet godina uplatiti 134,3 milijuna eura kapitala. Radi se o iznosu kojeg država duguje Slovenskim željeznicama od 1993. godine kada je iz tvrtke izdvojila djelatnost infrastrukture. Revizorska kuće KPMG Slovenija i institut za poslovno računovodstvo su utvrdili da su SŽ pri podjeli imovine uskraćene. Država 'e prvu ratu od 26,8 milijuna eura platiti sljedeće godine. Sada je jasno da je vlada političku odgovornost za možebitni stečaj SŽ-a, do kojeg bi došlo u slučaju da se tvrtki ne omogući dotok svježeg kapitala, prebacila na parlament. On će o dopuni zakona o SŽ-u odlučivati po hitnom postupku.

Slovenska vlada odobrila 134,3 mil. eura SŽ-uSlovenska vlada tamošnjim će Željeznicama (SŽ) u sljedećih pet godina uplatiti 134,3 milijuna eura kapitala, objavio je ministar prometa Patrick Vlačič.

Pojasnio je kako se radi o iznosu kojeg država duguje Slovenskim željeznicama od 1993. godine kada je iz tvrtke izdvojila djelatnost infrastrukture.

"Revizorska kuće KPMG Slovenija i institut za poslovno računovodstvo su utvrdili da su SŽ pri podjeli imovine uskraćene», naglasio je ministar i dodao da će država prvu ratu od 26,8 milijuna eura platiti sljedeće godine.

Prema pisanju slovenskog Dnevnika, sada je jasno da je vlada političku odgovornost za možebitni stečaj SŽ-a, do kojeg bi došlo u slučaju da se tvrtki ne omogući dotok svježeg kapitala, prebacila na parlament. On će o dopuni zakona o SŽ-u odlučivati po hitnom postupku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik